Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 16, 2026, 11:29:37 am

Autor Wątek: Kamera motocyklowa  (Przeczytany 20459 razy)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
Odp: Kamera motocyklowa
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 21, 2015, 07:13:21 am »
... Może w przypływie energii zmontuję jakiś film, żeby odzwierciedlić mój opis.
Pozdrawiam

A tak BTW, może polecicie jakiś program do montowania filmów?

Czekam niecierpliwie na Twój montaż. Interesuje mnie obraz z tej kamery i jego stabilizacja z kasku. Ja od lat uzywam Contour GPS jednak teraz zastanawiam się na d SONY, która daje nejlepszy dźwięk z tego typu kamer.

Co do montażu filmów pocztaj/zobacz instrukcję montowania >>>

Offline Jaco

• Hero
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 25, 2015, 11:09:04 pm »
W odpowiedzi na taśmę dwustronną: te z firmy 3M są na prawdę bardzo mocne! Ważną rzeczą, o której wspomniał Głazio są konkretne uchwyty - najlepiej dedykowane - i dopiero taki komplet daje 100 % pewności że nasza kamerka dotrze do celu razem z nami  ;D.

Jak już rozmawiamy o kamerkach....
Pod choinkę zakupiłem sobie taki oto prezent ;) 

Kamerka nazywa sie Redleaf RD990 Wifi  i od razu uprzedzam firma wypuściła tańszy model z dodatkową literka "C" który jest bardzo okrojoną wersją mojego!!!
Sporo czytałem i dużo czasu poświęciłem na szukanie w miarę przyzwoitej jakościowo no i oczywiście cenowo! Jak widać na zdjęciu do złudzenia przypomina kamerkę GoPro, lecz najlepsze jest to, że nie tylko pod względem wizualnym. Parametry ma do przyjęcia, stabilizacja OK. W zestawie dostajemy 2 baterie i sporo przydatnych akcesoriów do montażu kamerki. Wszystkie akcesoria i mocowania pasują oczywiście do GoPro co też według mnie jest dużym plusem, gdyż mamy do wyboru mnóstwo przeróżnych możliwości zamocowań i gwarancje dostępności różnych "końcówek". W sprzedaży dostępne są również oryginalne baterie (15 - 25 zł). Kamerkę można używać ekstremalnie w zasadzie tylko w wodoszczelnej obudowie, choć samo urządzenie wygląda i zdaje się być solidne.

Taki zestaw akcesoriów dostałem...

Ja za swoją kamerkę zapłaciłem około 480,00 zł z kartą 16Gb SD HC sandisc (ok 70zł).
W porównaniu do poprzedniej (taniej) kamerki ta na prawdę wymiata i mnie osobiście jakość filmów zadowala! Jedyny minus (jak na razie), który wyłapałem to słaba jakość dźwięku przy włożonej kamerce w obudowę, przy wyciągniętej jest już dobrze. Co ciekawe dobrze radzi sobie z filmami przy skąpym naświetleniu. 

Fajny i ciekawy bajer to wifi - po ściągnięciu dedykowanej aplikacji na Androida można całkowicie sterować urządzeniem, zmieniać parametry, czy tez zobaczyć aktualny podgląd. Można też skopiować na telefon zdjęcia lub filmy.

Jakby ktoś chciał przeglądnąć szczegółowe parametry to odsyłam na stronę producenta:
Redleaf RD990 Wi-Fi

Jak na razie udało mi się poskładać jeden film ale po przefiltrowaniu przez youtube jakoś mnie nie zadowala.... 
Skopiowałem w inne miejsce ale trochę okroiłem zaledwie do paru scen, więc może wydawać się nabałaganione ale coś tam idzie zobaczyć ;)   (trwa 1,20 min ale może się chwile wczytywać!!!)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/71572563/Kamerka%20opis/Wiosenny%20test%20kamerki%20pokaz.mp4

a tu dłuższa wersja z youtube:

Mam nadzieje, że opis komuś się przyda i naświetli co nieco!

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 28, 2015, 01:06:33 pm »
Widać zdecydowaną różnicę w jakości filmu na YouTube a Dropboxie na korzyść tego drugiego. Jeden mankament to długie ładowanie filmu.
Ja również zrobiłem nowy zakup. Contour GPS swoje wysłużył i zdecydowałem się na małe odświeżenie sprzętu. Jak będę po pierwszych nagraniach to również udostępnię. Ponoć dobra jakość dźwięku oprócz obrazu. Muszę się przekonać.

Offline Jaco

• Hero
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 29, 2015, 08:11:47 pm »
Dropbox to tylko poglądowo! Niestety nie nadaje się na udostępnianie filmów!

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 30, 2015, 07:03:30 pm »
Dropbox nadaje się do przechowywania plików :)

Offline batman113

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 30, 2015, 08:47:52 pm »
Tracer xtreme remote 2 -- jakie macie zdanie na temat tej kamerki? może ktoś z was ma taką ?
LwG! :)

Offline adamg24

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 29, 2015, 05:11:10 pm »
ciekawy zestaw kamera + interkom

http://www.sena.com/product/10c/#specs

Offline Borek

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 30, 2015, 10:29:32 am »
szukam kamerki do pracy i została mi polecona kamera sportowa Sony FDR X1000 ( link http://allegro.pl/kamera-actioncam-sony-fdr-x1000vr-pilot-karta-16gb-i5585094653.html#thumb/8 ) czy ktoś z Was używał takiej kamerki lub posiada jakieś opinie dotyczące kamery oraz wytrzymałości zestawów mocujących ?

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 30, 2015, 05:25:59 pm »
adamg24
Ciekawy patent z tym intercomem wraz z kamerą. Widzę jeden problem trudność z odpiwiednim ustawieniem owej kamery.
Poczekamy na opinie.

BOREK
Co do kamery cóż mogę powiedzieć. Mam ten trochę wcześniejszy model i jestem bardzo zadowolony. Na tej co pokazałeś obraz jest jeszcze lepszy 4K to znacznie więcej szczegółów.
Sony to świetny sprzęt. Żadna z konkurencyjnych kamer sportowych/motocyklowych nie ma tak dobrego dźwięku jak SONY.
Wybór i tak należy do Ciebie.

Offline Borek

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 30, 2015, 05:54:47 pm »
Głazio, a jak z uchwytami do kamery ?

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 30, 2015, 07:02:51 pm »
Są w zestawie albo kupujesz osobno.

Offline Borek

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 30, 2015, 07:57:09 pm »
okej więc trzeba będzie zakupić ten model kamery. Zdam relacje jak się sprawuje itp ;)

Offline Jasiek

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 25, 2016, 08:12:11 pm »
Wstyd się przyznać, że aż  rok mi zajęło zmotywowanie się do sklejenia jakiegoś filmiku z mojej kamery SJ4000.
Ale w końcu powstał:

Nawet Głazio się załapał.  ;D
Jakby ktoś chciał obejrzeć to na kanale jest też drugi filmik.
« Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2016, 08:29:46 pm wysłana przez Glazio »

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 25, 2016, 08:22:39 pm »
Pozwoliłem sobie poprawić filmik aby widzieć go na forum ;-)

Offline Jasiek

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 25, 2016, 08:26:14 pm »
Ups, a ja w tym czasie edytowałem post :)
Kiedy chce wkleić link to wyświetla mi się komunikat, że nie mam uprawnień żeby dodawać linki.