W odpowiedzi na taśmę dwustronną: te z firmy 3M są na prawdę bardzo mocne! Ważną rzeczą, o której wspomniał Głazio są konkretne uchwyty - najlepiej dedykowane - i dopiero taki komplet daje 100 % pewności że nasza kamerka dotrze do celu razem z nami

.
Jak już rozmawiamy o kamerkach....
Pod choinkę zakupiłem sobie taki oto prezent

Kamerka nazywa sie Redleaf RD990 Wifi i od razu uprzedzam firma wypuściła tańszy model z dodatkową literka "C" który jest bardzo okrojoną wersją mojego!!!
Sporo czytałem i dużo czasu poświęciłem na szukanie w miarę przyzwoitej jakościowo no i oczywiście cenowo! Jak widać na zdjęciu do złudzenia przypomina kamerkę GoPro, lecz najlepsze jest to, że nie tylko pod względem wizualnym. Parametry ma do przyjęcia, stabilizacja OK. W zestawie dostajemy 2 baterie i sporo przydatnych akcesoriów do montażu kamerki. Wszystkie akcesoria i mocowania pasują oczywiście do GoPro co też według mnie jest dużym plusem, gdyż mamy do wyboru mnóstwo przeróżnych możliwości zamocowań i gwarancje dostępności różnych "końcówek". W sprzedaży dostępne są również oryginalne baterie (15 - 25 zł). Kamerkę można używać ekstremalnie w zasadzie tylko w wodoszczelnej obudowie, choć samo urządzenie wygląda i zdaje się być solidne.

Taki zestaw akcesoriów dostałem...

Ja za swoją kamerkę zapłaciłem około 480,00 zł z kartą 16Gb SD HC sandisc (ok 70zł).
W porównaniu do poprzedniej (taniej) kamerki ta na prawdę wymiata i mnie osobiście jakość filmów zadowala! Jedyny minus (jak na razie), który wyłapałem to słaba jakość dźwięku przy włożonej kamerce w obudowę, przy wyciągniętej jest już dobrze. Co ciekawe dobrze radzi sobie z filmami przy skąpym naświetleniu.
Fajny i ciekawy bajer to wifi - po ściągnięciu dedykowanej aplikacji na Androida można całkowicie sterować urządzeniem, zmieniać parametry, czy tez zobaczyć aktualny podgląd. Można też skopiować na telefon zdjęcia lub filmy.
Jakby ktoś chciał przeglądnąć szczegółowe parametry to odsyłam na stronę producenta:
Redleaf RD990 Wi-FiJak na razie udało mi się poskładać jeden film ale po przefiltrowaniu przez youtube jakoś mnie nie zadowala....
Skopiowałem w inne miejsce ale trochę okroiłem zaledwie do paru scen, więc może wydawać się nabałaganione ale coś tam idzie zobaczyć

(trwa 1,20 min ale może się chwile wczytywać!!!)
https://dl.dropboxusercontent.com/u/71572563/Kamerka%20opis/Wiosenny%20test%20kamerki%20pokaz.mp4a tu dłuższa wersja z youtube:
Mam nadzieje, że opis komuś się przyda i naświetli co nieco!