Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 19, 2026, 10:13:59 pm

Autor Wątek: Dobre, tanie, knajpy.  (Przeczytany 1944 razy)

Offline filak

• Pełnoprawny użytkownik
Dobre, tanie, knajpy.
« dnia: Lipca 09, 2011, 10:22:31 am »
Witam :)
Wczoraj byłem w trasie i wstąpiłem do karczmy na jakis obiad, i to co tam zobaczyłem mnie tak zaskoczyło że postanowiłem się podzielić tym :) i polecić tę karczmę. A więc:

Knajpa nazywa sie bida umieszczona jest na trasie Lublin-Warszawa dokładnie w Bogucinie. Wystrój wnętrza jak i calej, można to nazwać chłopską chatą, jest typowo wiejski, zamiast podłogi klepisko z kamieni, wszystko jest rzeźbione, chleb pieczony na oczach klientów, pełno wiejskich akcesoriów których nazwy nie znam :). Obłsuga jest bardzoooooooo ładna :D i dobrze się spisuje:)

A teraz jedzenie
za 27 zł  zjadłem taki wielki i pyszny obiad że ledwo go wcisnołem a pojemność mam jak triumph rocket III. Czas oczekiwania był do 15 minut więc myśle że nic nie było odgrzewane. z Tego co widziałem jak nosiły kelnereczki to wzystkie potrawy sa takie spore. Menu mają przeogromne 10 minut studiowałem co by tu wybrać. Wybór jest ogromny jeżeli chodzi też o alkohole (18 letnie whsky francuskie to przyciągneło moją uwagę :)).

Ogólnie bardzo polecam tę knajpę, a i też zachęcam żeby inni się wypowiedzieli się i polecili jakieś knajpy.

Jak był taki temat to prosze usunąć :)

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
O: Dobre, tanie, knajpy.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 09, 2011, 12:54:49 pm »
Filak :) Bida jest znana już od dość dawna chyba większości z nas :) Ale owszem wybór i wielkości dań są tam naprawdę spore. :) Jak wracałem, dwa lata temu, z nad morza to właśnie tam wstąpiliśmy. Jednym daniem można się spokojnie najeść, a to czego nie jesteś w stanie skonsumować można zapakować i wziąć na wynos :)
Tego typu lokali jest coraz więcej w PL :) i chwała im za to bo żarcie pierwsza klasa a i ceny stosunkowo przystępne :)
Jeśli ktoś zna podobne to dawajcie znać bo warto wiedzieć gdzie w trasie można się zatrzymać i dobrze zjeść :)

Offline filak

• Pełnoprawny użytkownik
O:Dobre, tanie, knajpy.
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 09, 2011, 01:47:06 pm »
nawet nie widziałem że bida jest tak znana :D Ciekawi mnie też tan nowo otwarty dębowy dwór na Rudzie Różanieckiej trzeba będzie się tam wybrać i obczaić sprawe chyba że ktoś tam był to niech się wypowie :D

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 09, 2011, 04:45:43 pm »
Ja jeszcze nie byłem ale w sumie można by się wybrać :) zebrać ekipę i wyskoczyć w któryś weekend :)

Offline filak

• Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 09, 2011, 08:00:20 pm »
nooo ja bardzo chętnie pojade :D