Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 19, 2026, 06:42:51 pm

Autor Wątek: Drogowe absurdy  (Przeczytany 2548 razy)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
Drogowe absurdy
« dnia: Sierpnia 30, 2011, 04:29:11 pm »
Spotkałeś się z czymś dziwnym, głupim, śmiesznym na drodze - podziel się z nami.
Tutaj wrzucaj drogowe absurdy (filmy, zdjęcia ...) jakie widziałeś/łaś w Polsce i na świecie. Ja zapodaję jeden z nich - w Polsce :-)

Czy to możliwe tylko w Polsce - czekam na więcej :-)

Inne :-)
Krawężnik

To już nie absurd, a raczej głupota. Wystający w ten sposób krawężnik bez żadnej barierki czy wyraźnego ostrzeżenia.

Drzewo

Jak wyminąć drzewo
Przesyłam zdjęcia ciekawych znaków drogowych, które kiedyś udało mi się napotkać w czasie wędrówek po kraju. Fot. Piotr Buczko

Znaki

Ulica Koźla
A może ktoś wyjaśni znaczenie tych znaków?!

Słup - ponoć w Horyńcu jest coś podobnego ... ?

Słupy na drogach
Jazda w nocy po takiej drodze może być interesująca...
Fot. Tomasz Żyłowski

Ścieżka rowerowa

Ścieżka rowerowa w Gorzowie
Kto projektował te ścieżki???

Oznakowanie

Wrocław
Zdjęcie z Wrocławia, wbrew pierwszemu spojrzeniu znak ma jednak sens, chociaż na pierwszy rzut oka to paradoks, jadąc musiałem się zatrzymać i przemyśleć, kto ma pierwszeństwo.
Fot. Mariusz Kolekta

Parking

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
O: Drogowe absurdy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 30, 2011, 04:35:29 pm »
Nie jest to droga ani miejska ani wojewódzka. Jest to zwykły parking przed jakimś supermarketem lub coś w tym stylu. Co nie zmienia faktu, że ktoś kompletnie nie przemyślał sprawy. Zwróćcie uwagę, że przy każdy zakazie wjazdu jest też znak stojący bokiem, zapewnie nakazujący skęt w lewo lub zakazujący skrętu w prawo :) Szkoda, że nie widać też tej drugiej perspektywy. :)

a o to kilka innych absurdów:

Myślę, że te zdjęcia nie wymagają komentarza.