Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 23, 2026, 01:26:52 am

Autor Wątek: Cześć  (Przeczytany 2744 razy)

amati80

• Gość
Cześć
« dnia: Stycznia 29, 2016, 06:33:26 pm »
Witam wszystkich
Mam na imię Tadek i 36 lat na karku. Mieszkam na Śląsku niedaleko Rybnika. Przygodę z motocyklami rozpocząłem dosyć późno, bo w wieku 30 lat. Moim pierwszym motocyklem był Suzuki VX800 ale w zeszłym roku zamieniłem go na "ZOZOLA" czyli R1150GS. Od jakiegoś czasu chodziło za mną turystyczne enduro i po przeczytaniu wielu mądrych i głupich porad oraz przymierzeniu się do kilku enduraków zdecydowałem się na ten model. Sprzęt jest dosyć leciwy, bo z 2001r. ale mimo nalatanych prawie 116tys km jest w bardzo dobrej kondycji i z topowym wyposażeniem jak na ten rocznik. Zdecydowałem się zarejestrować na tym forum z nadzieją na uzyskanie mnóstwa praktycznych porad dotyczących turystyki motocyklowej, wymianę doświadczeń itd. Pozdrawiam całą forumową brać! :) Tadek
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2016, 07:03:49 pm wysłana przez amati80 »

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
Odp: Cześć
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 29, 2016, 06:49:17 pm »
Witam,
Lewa w górę. Również jeżdżę leciwym GS-em i nie zamierzam zmieniać go na nowszy model.
Turystyka motocyklowa to taka zaraźliwa choroba. Nawet wśród motocyklistów zamiłowania turystyczne są zróżnicowane a tak na prawdę wszystkim chodzi o jedno. Poznawanie czegoś nowego.
Forum służy wymianie doświadczeń. Wśród nas jest wielu praktyków.
Do zobaczenia na trasie, imprezie, gdzieś ...

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 29, 2016, 08:10:35 pm »
Witaj amati :)
Widać poczciwe GSy sprawdzają się dobrze w terenie - Głazio coś o tym wie bo dosiada tą leciwą bestię ;)
Sam zastanawiam się nad powrotem do jakiegoś enduraka. Niestety teraz mam inne ważniejsze wydatki i póki co pozostanę przy tym co mam :)
Do zobaczenia na trasie :)
Szerokości!

Offline coyot

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 30, 2016, 01:04:24 pm »

no powitać

Sprzęt jest dosyć leciwy, bo z 2001r.

no i tu poszedłeś po bandzie :P ja latam CBR 1000f Dual z 1993 roku i też nie zamierzam zmieniać :P

amati80

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 30, 2016, 09:37:35 pm »
no i tu poszedłeś po bandzie :P ja latam CBR 1000f Dual z 1993 roku i też nie zamierzam zmieniać :P

Ja też jeździłem VX800 z 1993r, a jego stan i wygląd przeczył temu zupełnie ;) Motocykle inaczej się starzeją...o ile o starzeniu w ogóle można tutaj mówić ;) A zmieniłem tylko dlatego, że chciałem spróbować turystycznego enduro. I jak na razie jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam, Tadek

Offline Jaco

• Hero
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 31, 2016, 01:09:22 pm »
Witaj!
Co do "starych" motocykli - przyjrzyjcie się tylko na jakich sprzętach dokonują się różne ekstremalne wyprawy .... Stary czy leciwy nie znaczy zły :) Trampek też najmłodszy nie jest, ale nie zamieniłbym go na nic innego! (przynajmniej narazie ;)  )

Offline adamg24

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 31, 2016, 11:51:32 pm »
witaj
dobrze trafiłeś
stary !
nie ma takich motocykli !