Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 23, 2026, 01:58:57 pm

Autor Wątek: Arai Chaser-V Pride - wyjątkowe nakrycie głowy motocyklisty  (Przeczytany 6772 razy)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
Arai Chaser-V Pride - wyjątkowe nakrycie głowy motocyklisty
« dnia: Lutego 06, 2011, 03:54:23 pm »
Kolejna nowość na ryku kasków motocyklowych Arai Chaser-V Pride >>>
Co sądzisz o tym kasku ?
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2013, 11:42:16 am wysłana przez siCk_BoY_ »

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
O: Arai Chaser-V Pride - wyjątkowe nakrycie głowy motocyklisty
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2011, 06:05:49 pm »
Jeśli faktycznie redukuje szumy i przez większy otwór z tyłu jest lepsze wentylacja to spoko. Cena jednak odstrasza (przynajmniej mnie). No i brak szczęki, która w gorące się przydaje to jednak mały minus tego kasku.
Myślę, że w tej cenie można kupić lepsze, ale to tylko moje skromne zdanie.

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
O:Arai Chaser-V Pride - wyjątkowe nakrycie głowy motocyklisty
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2011, 06:14:38 pm »
Kaski integralne (pełne szczękowe) jeśli patrzyć na bezpieczeństwo - są najbezpieczniejsze.
Z otwieraną szczęką osiągają maksymalnie 4z5 gwiazdek.

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 06, 2011, 10:12:54 pm »
To wiem. Wiadomo, że coś co jest z jednego elementu jest trwalsze, ale ważna jest również funkcjonalność. 4/5 to i tak dobrze :) wiadomo również, że za jakością idzie cena. Niestety niektóre firmy windują ceny ze względu na swoją renomę. Smutne.

piotr Motorismo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 02, 2012, 09:47:36 am »
Z tego co wiem super cichy bywa Schuberth, czy nowy Shoei qwest, ale model Arai ChaserV to wyjątkowo przemyślana konstrukcja, ręcznie zrobiona, spełniająca wymagania SNELL, DOT, ECE - ponieważ spełnia wew. wymagania ARAI, które są surowsze niż powyższe razem wzięte :)
myślę,że wart jest swojej ceny, nie chodzi tylko o prestiż, pozycję marki, itp. wszakże nie są one tak silne jak np. jednego z powyżej wspomnianych konkurentów. Bezpieczeństwo, super wentylacja (niczym klimatyzacja), trwałość, za to trzeba zapłacić!