Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 25, 2026, 03:37:36 pm

Autor Wątek: Koniec z płaceniem podwójnego OC  (Przeczytany 2704 razy)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
Koniec z płaceniem podwójnego OC
« dnia: Lutego 24, 2011, 01:13:11 pm »
Koniec z podwójnym OC
Kierowcy mają powody do zadowolenia. Ubezpieczyciele już nie będą mogli automatycznie przedłużać polis OC, dzięki czemu, właściciele aut unikną podwójnego płacenia – informuje “Gazeta Wyborcza”.

Czytaj więcej >>>

Teraz firmy ubezpieczeniowe może zaczną dbać o klienta :-)
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2013, 03:48:42 pm wysłana przez siCk_BoY_ »

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
O: Koniec z płaceniem podwójnego OC
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 24, 2011, 03:32:52 pm »
i może obniżą składki? ;)

Offline bwh

• Pełnoprawny użytkownik
O: Koniec z płaceniem podwójnego OC
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 28, 2011, 10:36:20 am »
Witajcie nie zakładam następnego tematu.. ale łaśnie dostałem ofertę kontynuacji ubezpieczenia OC i NW z PZU na motocykl w 2011 roku i szok.. ponad 100% wyższe!!! Może ktoś już w tym roku przerabiał temat i ma jakąś firmę z tańszym chociaż OC bo na wyjazd i tak kupuje NW turystyczne..

Offline Wiatr w Polu

• Starszy użytkownik
O:Koniec z płaceniem podwójnego OC
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 28, 2011, 12:08:02 pm »
Dziwne, bo PZU na motocykl miało (i chyba nadal ma) najniższe OC. Też dostałem papier dot. kontynuacji ubezpieczenia. Samo OC mam 68 złotych. Nieznacznie więcej niż rok temu. Może straciłeś jakieś zniżki?

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 28, 2011, 06:58:12 pm »
Ja jeszcze nie wiem. Muszę sprawdzić do kiedy w ogóle mam ubezpieczenie :) ale jak już będę wiedział ile mnie to będzie kosztowało to dam znać

Offline Paolo

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 28, 2011, 11:40:45 pm »
Chyba wszystkie Towarzystwa Ubezpieczeniowe podniosły w tym roku składki (wiadomo - jedne więcej, inne mniej).
Ja osobiście jak narazie nie narzekam - mam do zapłaty 84zł za cały rok w Warcie (troszkę dużo jak na 650ccm - ale nie jest tragicznie);
Ogólnie dobrze się stało, że zniesiono w reszcie automatyczne przedłużanie umów na OC - bo faktycznie niekiedy można było się ta tym nieźle przejechać (sam o mały włos mógłbym się o tym przekonać na własnej skoórze);
Pozdr.