Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 21, 2026, 02:59:26 pm

Autor Wątek: Wyprawa do Gruzji  (Przeczytany 21453 razy)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
O:Wyprawa do Gruzji
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 23, 2010, 11:30:31 am »
Po przeniesieniu strony wyrzuciło wszystkie fotki, które umieściłem i mapy z przejazdu - pod wieczór dodam je jednak będą na samym końcu. Podpiszę co i jak.

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 23, 2010, 11:40:50 am »
Problem został rozwiązany :) więc nie ma potrzeby robić dwa razy tego samego :)

Offline Wiatr w Polu

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 31, 2010, 01:48:34 pm »
Powiem tak: Długo po zalogowaniu na forum nawet nie lukałem do tego tematu, bo trzeba mieć czas i warunki, żeby czytać o takich wyprawach, wczuć się w klimat itd. Niesamowita sprawa. SZCZERZE ZAZDROSZCZĘ! Szkoda że w Radawie jakoś nie znalazło się czasu na posłuchanie Twoich opowieści z dalekich stron, gdzie świat nie usiłuje dogonić czasu, nie skupia się na dobrach materialnych (pieniądzach), gdzie ludzie żyją dla ludzi... Gratuluję :)

Offline Patryk

• Moderator
  • Młodszy użytkownik
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 31, 2010, 02:10:02 pm »
A ja posłuchałem :) Mam nadzieję, że i ja kiedyś będę mógł pojechać tam i odczuć to wszystko osobiście o czym słyszałem.

Offline bwh

• Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 31, 2010, 02:37:43 pm »
Dobrze to ujołeś Wiatr. Ja będąc na wschodzie już kilka razy doświadczyłem tyle serdeczności i dobra że aż czasami mi wstyd za to co my Polacy (i nasze władze..) robimy a bardziej nic nie robimy np. w sprawie naszych rodaków na wschodzie.

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 31, 2010, 07:26:13 pm »
Szczerze - POLECAM. Takie kraje i ludzie powoli znikają i zalewa je cywilizacja a co za tym idzie liczenie kasy. Jak na razie spotyka się tam na co dzień taki świat jak opisałem a słowa i tak tego nie opiszą :)
Za rok chcemy powtórki - no i kawałek dalej.

Offline Sowa

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: Września 01, 2010, 04:32:47 pm »
Zauroczona jestem Twoją relacją. Gratuluję i życzę Wam kolejnych udanych wypraw  :)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 04, 2010, 03:21:31 pm »
Uffffff - w końcu skończyłem relację - trochę to trwało - ale ważne, że jest. Teraz muszę się zmobilizować na zrobienie filmu.

Offline Wiatr w Polu

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 04, 2010, 08:55:52 pm »
Jak dla mnie... Bomba :) Mam też swoje ulubione najlepsze zdjęcie z wyprawy. Nie motocykl, nie szutry, nie Skalne Miasto, nie krowy...
Tamara w krótkich \\\"porciętach\\\", w kurtce i w kazku z bukietem kwiatów w ręku - najlepsze i najładniejsze zdjęcie z tej wyprawy. Nie umniejszając oczywiście wartości poznawczej innych zdjęć.

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 05, 2010, 09:31:00 am »
Ja się jeszcze nie zabrałem, za czytanie bo nie miałem kiedy ale może dzisiaj w pracy poczytam :) a to zdjęcie faktycznie dobre :)

Offline bohun

• Moderator
  • Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 05, 2010, 12:09:18 pm »
Znalazłem trochę czasu żeby poczytać, no jestem coraz bardziej nakręcony tamtymi rejonami czytając Wasze relacje. Podziwiam również odwagę :)  A z tymi łapówkami na Ukrainie to masakra, zastanawiam się co robią z grupą powiedzmy 6 motocykli? Czekamy na video i jeszcze raz pełne u znanie i podziw ode mnie  :)
Kto prędko daje ten 2 razy daje.
XL600V PD10, 2x XT600Z 3AJ, WSK 3, Simson SL1

Offline bwh

• Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 05, 2010, 12:39:51 pm »
Reracja zajebista, my już po projekcji filmu to klimat lepiej się czuje, ale po montażu pewnie jeszcze lepszy klimat. A z łapówami nie jest tak Bohun do końca.. trochę szcześcia napewno trzeba ale jak jechaliśmy na Krym to na terytorium UA nie płaciliśmy ani razu.. a kontroli było kilka, byłem też samochodem na Mołdawi i też \\\"0\\\", Z Haciami do Czarnobyla 2x ale ale to 2 konkretne przegięcia (ok. 200 km  jazdy na zakazie ruchu i 140 km/h na 60\\\'tce) a łapówy po 5$/moto.. to ludzie i trzeba rozmawiać, negocjować ;) byznes to byznes ;) Nie licze oczywiście drobnych wyjazdów po ON do UA bo t to \\\"tradycju\\\" treba i fsio.. ;)

Offline KamilOo

• Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 05, 2010, 05:49:52 pm »
Wspaniała sprawa! :) Gratuluje wyprawy jak i samej relacji, gdyż bardzo fajnie zrobiona ;) Pozdrawiam.

Offline tamara

• Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 07, 2010, 12:25:13 pm »
Cieszę się Wiatr, że spodobał Ci się mój dyżurny strój podróżny. To moje ulubione krótkie spodenki:)

Offline Wiatr w Polu

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 07, 2010, 05:34:44 pm »
Cała mi się na tym zdjęciu spodobałaś, ale ani słowa o tym Głaziowi ;)