Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 20, 2026, 09:38:01 am

Autor Wątek: MotoMagadan V-VIII 2014  (Przeczytany 46292 razy)

Offline Don Vito

• Młodszy użytkownik
  • **
Odp: MotoMagadan V-VIII 2014
« Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 10, 2014, 07:55:45 pm »
kilka zdań skreślonych przez człowieka wiele mówi. Potrafisz przyznać się do błędu, co się ceni, pokazałeś postawę jaką powinien pokazać każdy motocyklista na takiej wyprawie nie zostawiając w potrzebie towarzysza i mimo iż pluje on ci w oczy, a w czasie wyprawy robiła to Róża na swoim blogu na FB, to jeszcze potrafisz wznieść się na wyżyny i życzyć powodzenia komuś, kto zostawił Cię na pastwę losu. Chylę czoła.

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #121 dnia: Sierpnia 10, 2014, 08:26:53 pm »
A ja myślę, że forum to nie miejsce do załatwiania takich spraw. Jeżeli Panowie chcecie sobie coś wyjaśnić to proszę to zrobić osobiście telefonicznie lub w inny sposób.
Wątek został stworzony po to żeby śledzić losy wyprawy, a nie do oczerniania jednej czy drugiej osoby.
Pozdrawiam

Offline bohun

• Moderator
  • Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #122 dnia: Sierpnia 11, 2014, 02:57:38 pm »
Postaram się wypowiedzieć bezstronnie gdyż nie znane mi są szczegóły wyprawy  i przede wszystkim "mnie tam nie było". Uważam że do takiego wyjazdu potrzeba przygotowania nie tylko z zakresu wiedzy książkowej, forum itp, ale ogarnięcia w sprawach osobistych i "mechaniki" motocykla też wskazane. Nie byłem na dłuższych wyjazdach jak 5 dni, jednak zdążyłem zauważyć, że jazda z kimś/ więcej motocykli czasami bywa uciążliwa:
- niedostosowanie prędkości
- jeden boi się podjazdu
- drugi nie przejedzie przez rzeczkę inny z kolei w ogóle nie zjedzie z drogi choćby nawet na nocleg(ale to też kwestia motocykla)
- ciągłe spoglądanie w lusterko
- znajdzie się tez grupa ludzi którzy będą czekać pod np "zamkiem", a inni zwiedzają w tym czasie.
- na końcu robi się "ciśnienie" i podejmowane są różne dziwne decyzje.
Uważam, że dobrze jest wcześniej razem pojeździć szosa/off. Zapewne już wtedy wychodzą pewne czynniki na tak i nie co do wspólnego wyjazdu. Życie z ludźmi na wyjeździe to jak mieszkanie ze studentami na stancji. Mam kilku sprawdzonych riderów na tym forum i nie tylko, jednak nie z każdym wszędzie. Lubię jeździć samotnie, ale ma to też swoje minusy. Nie zostawia się kompana w trasie, aby uniknąć w/w trzeba się zastanowić wcześniej Z KIM JEDZIEMY.
Kto prędko daje ten 2 razy daje.
XL600V PD10, 2x XT600Z 3AJ, WSK 3, Simson SL1

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #123 dnia: Sierpnia 11, 2014, 06:49:31 pm »
Wyprawa MotoMagadan dobiegła końca i żadnych nowości w temacie wyprawy już nie będzie dlatego też zamykam temat.