Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 19, 2026, 02:34:52 am

Autor Wątek: Kalwaria Pacławska 05.10.2014-zakończenie sezonu  (Przeczytany 4993 razy)

Offline Sid

• Młodszy użytkownik
  • **
Kalwaria Pacławska 05.10.2014-zakończenie sezonu
« dnia: Października 04, 2014, 10:19:59 am »
Wybieramy się na zakończenie sezonu do Kalwarii Pacławskiej. Zbiórka przy nowym Tesco w lubaczowie 05.10.2014, godz. 9:00. Msza św. o godz. 11:00. Powrót (kto zechce ok godz. 13) Kontakt do mnie 660-611-571.

Offline BociekPL

• Starszy użytkownik
Odp: Kalwaria Pacławska 05.10.2014-zakończenie sezonu
« Odpowiedź #1 dnia: Października 04, 2014, 11:13:44 am »
jadem z Sidem

My Lovley Diamond Red

Offline Iwonk_a

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Października 04, 2014, 05:58:20 pm »
a może wybierzecie się z nami ? :) 9:30 na Orlenie

Offline Sid

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Października 04, 2014, 10:48:10 pm »
Nie ma problemu. Widzimy się o 9:30 na Orlenie  ;D

Offline BociekPL

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: Października 04, 2014, 11:23:31 pm »
to ja lecę wcześnie, spotkamy się gdzieś pod klasztorem
My Lovley Diamond Red

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #5 dnia: Października 05, 2014, 02:24:10 pm »
Czekam na Wasze zdjęcia.

Offline Wiatr w Polu

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #6 dnia: Października 05, 2014, 06:15:43 pm »
Byłem, spotkałem między innymi Hakera i Slayerka z małżonką :)

Zastanawiałem się, czy wklejać relację, ale że jest "akcent lubaczowski" to wklejam :)

Zakończenie sezonu
Idzie jesień, nie ma na to rady. Zmrok wcześnie zapada, drzewa nabierają złotych kolorów, Żmijka przywdziewa ciepłe futerko.  To niezawodne zwiastuny końca sezonu motocyklowego. Czas na ostatnie ognisko. Ostatnie w tym roku nocne dyskusje, śpiewy, żarty, spotkania przy blasku ognia i spadających iskier…  (Ale mi się poetycko zaczęło pisanie tej relacji, hehehe)
No więc normalnie: Pogoda dopisywała, więc  pojechaliśmy wcześniej. Pierwsza część naszej grupki (ja, Edycja, Basia, Bernadka i Lucyna) spotkała się niemal równocześnie pod drzwiami Domu Pielgrzyma. „Logujemy” się do pokojów (miały być dwa pokoje 5-osobowe), a okazuje się, że w każdym z nich jest po 5 łóżek, ale piętrowych. Składamy „reklamację” – po co nam dwa pokoje, skoro wszyscy (10 osób) zmieścimy się w jednym? My lubimy być razem  Pani w recepcji tłumaczy nam, że dała nam dwa pokoje, bo nie każdy lubi spać na „piętrze”. My lubimy, więc bierzemy jeden pokój. Ronini krzątają się już przy ognisku, czyszczą grilla, przygotowują drewno, witają przyjezdnych. My się włóczymy tu i tam, podziwiamy widoki, robimy fotki, wspominamy wcześniejsze spotkania w tym miejscu. Minęła raptem chwila, a przy ognisku jest nas już bardzo dużo. Niemal każdy z każdym ma coś do obgadania. Powitania, gwar, śmiech, grupy, grupki. Miło mi było poznać kolejne parę osób z forum, które wcześniej znałem tylko z nicka, czasem tylko z widzenia gdzieś tam. Zamienić choć parę słów. Dojechała Mysza z Myszowatym, Kociątko, a na koniec Kubor z Agatką. Trochę brakowało nam „wielkich nieobecnych”, czyli tych, z którymi byliśmy tu pół roku temu, z którymi w mijającym sezonie spotykaliśmy się prawie co tydzień. Ale trudno…  I znowu – wydaje się – minęła chwila, a przy ognisku coraz mniej osób, coraz spokojniej. Wprawdzie słychać gitarę, pojawia się ponownie Ruda w kreacji nie wieczorowej, ale już nocnej, ale widać, że ten radosny czas już dobiega końca. Jeszcze chwila i robi się pusto. Nie chce mi się iść spać, bo wiem, że to ostatnie ognisko w tym sezonie. Na następne trzeba czekać, aż minie zima. W towarzystwie dwóch Roninów siedzę do świtu słuchając opowieści  o podróżach, krętych drogach, dzieląc się własnymi spostrzeżeniami i chłonąc ciepło chwili z nadzieją, że  wystarczy mi tego do wiosny.
Niedziela, to dzień najważniejszy. Nie tylko dlatego, że przyjeżdżają setki motocykli, spotyka się dziesiątki znajomych z którymi się przemierzało się kilometry, albo taplało po uszy w śniegu i błocie (Pozdrowienia dla Żaby - błoto i Oskara - śnieg ). Kulminacyjną i najważniejszą częścią tego dnia jest msza – czas na podziękowanie Najwyższemu za dobry, bezpieczny sezon, prośby o  rychłą wiosnę i inne łaski, o które każdy uprasza już indywidualnie. Jako swój dar dla życia składamy również krew, która przyda się dla potrzebujących. (Piszę „składamy”, ale przyznaję, że ja krwi nie oddawałem. Jednak w pełni solidaryzowałem się z krwiodawcami). Po godzinie 14 czas na wyjazd. Ostatnie pożegnania, parę kilometrów wspólnej jazdy. Zapewne spotkamy się jeszcze na jesiennych wyjazdach, może na Andrzejkach, kto wie, czy nie na Sylwestra, prawie na pewno na Wyprawach Motocyklowych u Głazia w Lubaczowie, ale na ognisku, to chyba dopiero na wiosnę u Roninów.
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2014, 06:19:23 pm wysłana przez Wiatr w Polu »

Offline maczaj

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Października 05, 2014, 07:28:30 pm »
Ja mam tylko coś takiego.. Niestety nie miałem żadnego sprzętu nadającego się do robienia zdjęć, a telefonem to szkoda było cykać. Może ktoś z kolegów będzie coś miał to wrzucę jeszcze :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/642b408e404ef6ee.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e85965e8996bdbb5.html
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2014, 07:30:52 pm wysłana przez maczaj »

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #8 dnia: Października 05, 2014, 09:56:35 pm »
Wiatr jak zwykle niezawodny. Może nie wszystkie zloty zaliczone ale co weekend kolejny :-)
Od Sleyerka usłyszałem, że z Lubaczowa wyjechało ok. 15 motocykli. Tak jak na topienie marzanny do Rzeszowa. Ja w tym czasie byłem w drodze powrotnej z Krakowa i mijałem tabuny motocykli walące do Tarnowa na zakończenie sezonu. Część z nich wyprzedzała nas na autostradzie a pominięciu Tarnowa co chwile mijanki z naprzeciwka :-)
Szkoda, że nie było nam dane spotkać się w tak licznym gronie ale my na pewno sezonu jeszcze nie kończymy. Może uda się nam wyjechać na długi listopadowy weekend. Wszystko wyjdzie w praniu :-)

Offline BociekPL

• Starszy użytkownik
My Lovley Diamond Red

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #10 dnia: Października 05, 2014, 10:11:57 pm »
Wynalazłem takie zdjęcia u Basi :-)

Offline Jaco

• Hero
« Odpowiedź #11 dnia: Października 05, 2014, 11:46:16 pm »
Zakończenie sezonu...... mam nadzieje,że tylko oficjalne - bo szkoda tak szybko "go" kończyć  ;)

Frekwencja dopisała.Zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, kto chciał i mógł stawił się o wyznaczonej godzinie na "orlenie" oczywiście z pół godzinnym marginesem :)

Dopisała nam piękna pogoda..... ale do czasu. Na miejsce każdy dotarł trochę zziębnięty.... Termometr wskazywał 14 stopni, mimo to humory dopisywały.

Następnie przyszedł czas na lekką regionalną ;) strawę ....

Na klasztornym placu oczywiście ciężko było się przecisnąć......

Jak już się każdy napatrzył i poczuł motocyklowego ducha unoszącego się nad wzgórzem kalwaryjskim przyszedł czas na powrót. Oczywiście i jakby nie inaczej odmienna trasą przez Arłamów ;) z małą przerwą na tankowanie w Birczy  .....

Dobry humor ciągle nas nie opuszczał....

przed nami serpentyny, co niektórzy z przerażenia łapali się za głowy!!!!

Trasa powrotna okazała się bardzo fajna z iście "turystycznym" tempem. Znów zrobiło się słonecznie!
Jeszcze mała przerwa na uzupełnienie kalorii w "Dukacie"....

Tu niestety grupa musiała się podzielić. Co bardziej wytrwali ruszyli jeszcze ...... oczywiście na RUDE :)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #12 dnia: Października 06, 2014, 05:24:45 pm »
Czyli było zaje...fajnie :-)

Offline BociekPL

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #13 dnia: Października 06, 2014, 06:52:12 pm »
widziałem jakieś blachy RLU w motocyklu (honda sportowy-turystyk) na drewnianym moście podczas powrotu gdzie właśnie tam wykonywał karkołomny manewr wyprzedzania samochodu osobowego, kierowca jest dla mnie taki PRO że... a z resztą jebałgopieseł wOw. Co ja tam mogę wiedzieć. Co do kultury jazdy to na drodze było bardzo agresywnie co zazwyczaj towarzyszy takim "spotkaniom".
My Lovley Diamond Red

Offline Jaco

• Hero
« Odpowiedź #14 dnia: Października 06, 2014, 09:24:05 pm »
Paweł było bardzo fajnie!!! Mile spędzona niedziela w doborowym towarzystwie. Szkoda tylko, że was zabrakło, ale z tego co wiem też się nie nudziliście ;)  . Postaram się jeszcze dodać jakiś krótki filmik, z tym, że jestem na etapie nauki cięcia i składania więc pewnie trochę zejdzie..... Może coś doradzisz?