Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 19, 2026, 08:05:58 am

Autor Wątek: Odwiedziny u Kazika  (Przeczytany 2453 razy)

Offline PawełS81

• Młodszy użytkownik
  • **
Odwiedziny u Kazika
« dnia: Sierpnia 14, 2015, 09:56:25 am »
Witam
Jakiś czas temu zaświtał mi pomysł aby wybrać się do małego miasteczka lecz bardzo znanego jakim jest Kazimierz Dolny.Gdzieś w połowie lipca wybrałem się tam z kumplem na jedno dniowy wypad,trasa liczyła ok.220km w jedną stronę przez Józefów,Zwierzyniec,Szczebrzeszyn,Bychawę,Bełżyce i Nałęczów.Wyjazd ok godz.9 rano już wtedy zaczynały się upały i rano był ok.27 stopni i później jeszcze gorzej,a Ja popełniłem jeden wielki błąd.Miałem na sobie tylko spodnie motocyklowe a zapomniałem spakować krótkich spodni na zmianę,efekt był taki że po przyjeździe na miejsce i krótkiej wspinaczce na górę zamkową miałem klina mokrego:). Człowiek uczy się na błędach.Ale opłacało się,widoki świetne,przełom Wisły przez wzgórza się wijącej naprawdę ładnie to wszystko wygląda i samo miasto ma ten urok.Polecam zwiedzić kościół który tam jest z ogromnymi organami,nie mam fotek bo był zakaz fotografowania.W planie była jeszcze przeprawa promowa przez Wisłę do Jarosławca ido zamku-muzeum,lecz czasu zabrakło i trzeba było się zwijać bo droga daleka i tyłek mokry:)Trasa ogólnie fajna można spokojnie jechać i nic nie przeszkadza,do Szczebrzeszyna praktycznie cały czas lasami więc przy upale był chłodek.Gorzej było gdy lasy się skończyły i dookoła były same pola, ten gorący wiatr który wiał przy 120 km inie dawał żadnej ulgi:). Maszynka jak na swoje lata spisywała się znakomicie.Wyjazd udany polecam i pozdrawiam 

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
Odp: Odwiedziny u Kazika
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 14, 2015, 12:05:16 pm »
Fajne zdjęcia i przestroga dla innych na przyszłość :D w upały zawsze miej przy sobie krótkie gacie :P

Offline weronika14

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 14, 2015, 08:38:03 pm »
Kazimierz to fajne miejsce na wypad motorowerowy więc gratuluje pomysłu

Offline Jaco

• Hero
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 14, 2015, 10:01:07 pm »
Bardzo fajnie! Opowieść jak by nie było z morałem ;)
 Gorąco to fakt i powiem szczerze, że podziwiam wszystkich śmiałków podróżujących w te upały!

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 16, 2015, 09:28:07 am »
Kazik zawsze świetny na weekendowy wypad.
Widzę, że mury zamku wypiaskowane. Szkoda, że nie trafiłeś na festiwal filmowy. A może i nie ponieważ wtedy na ulicach ludzi jak mrówek.
Sprzęt skoro przetrwał tyle lat to i przeżyje i nie jedną nówkę.
Gacie i upał ... ufff. Mokry temat :D