Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 20, 2026, 08:36:43 am

Autor Wątek: Nowe kategorie prawa jazdy na motocykl od 2013 roku / Nowe zasady odbierania praw jazdy  (Przeczytany 4412 razy)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
Nowe kategorie praw jazdy na motocykl AM, A1, A2, A oraz B1
więcej w artykule - nowinki motocyklowe kliknij >>>

Dłużnicy alimentacyjni mogą mieć odbierane prawo jazdy.
Więcej na >>>

Co sądzisz o tych zmianach.
Wypowiedz się na forum :-)
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2013, 03:55:06 pm wysłana przez siCk_BoY_ »

Offline KamilOo

• Pełnoprawny użytkownik
Ulżyło mi i to bardzo ;) Wiem, wiem... że to dla dobra młodych kierowców itp. ale Panie Władzo... ja lubię zapier*alać :P
A tak całkiem poważnie, to jeżeli ma to służyć poprawie bezpieczeństwa na drogach to niech zmniejszą cenę kursów/egzaminów, tak aby wychodziło tak jak na kategorie A, wtedy naprawdę ale to naprawdę nie miałbym nic przeciwko. Dla mnie to jest szukanie pieniążków i tyle. Cieszę się, że mnie to nie będzie dotyczyć (no chyba, że alimenty (tfu, tfu :P) lub wymiana prawka).

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
Ty młody nie marudź tylko mów kiedy robisz prawko :) im szybciej tym lepiej dla Ciebie :P Co do tworzenia nowych kategorii to ja sam nie wiem jak się do tego ustosunkować. Z jednej strony dobrze, że młodzież nie wsiądzie od razu na ścigi, a z drugiej to będzie spory wydatek zdając na każdą kategorię osobny egzamin.
Póki nie zmieni się system szkolenia kierowców to sprawa i tak będzie wyglądała tak, iż będą się uczyli jazdy dopiero po zdaniu egzaminu (o ile się to uda)

Offline KamilOo

• Pełnoprawny użytkownik
siCk_BoY_ napisał:
Ty młody nie marudź tylko mów kiedy robisz prawko :)

No już Ci gadam-mówię :P Jakoś tak w połowie maja zaczynam jazdy a jakoś tak w połowie sierpnia planuje egzamin :D

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
no to do dzieła :)