Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 19, 2026, 08:42:24 am

Autor Wątek: Zlot Radawa 8-10 lipiec 2016  (Przeczytany 7862 razy)

Offline Kurpi

• Pełnoprawny użytkownik
Zlot Radawa 8-10 lipiec 2016
« dnia: Czerwca 12, 2016, 08:15:26 pm »
Wybiera się ktoś? ;) się pytam :P

Offline arturlubaczow

• Starszy użytkownik
Odp: Zlot Radawa 8-10 lipiec 2016
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 13, 2016, 08:25:25 am »
Na Radawę wybieram się z Juniorem /obiecałem mu że pojedzie swoim/ Więc w tempie jedynym słusznym dla CRS-50 która wynosi
55 km/h będziemy podążali w stronę zlotu. I to nie zależnie od warunków atmosferycznych.
Art

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 13, 2016, 10:36:58 pm »
Być może i ja się wybiorę, ale to raczej bliżej terminu zlotu określę się co i jak.

Offline Borek

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 22, 2016, 07:52:24 pm »
Kolejny rok nie bedzie mnie na zlocie ale zawsze pozostaje watra ;))

Offline muchen

• Młodszy użytkownik
  • **
  • DaKaR
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 28, 2016, 01:12:33 am »
my z ekipa wyruszamy w piątek pewnie na dwie grupy czyli ci co maja wolny piątek i ci co konczą prace o 15 :)
Sensem podróży nie jest dotarcie do celu, lecz odwaga , by w nią wyruszyć........

Zwyczajni ludzie żyją z dnia na dzień, wielcy ludzie mają marzenia, bohaterowie wyruszają na podbój tych marzeń. [album]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/826/k27e.jpg[/album]

Offline banko02

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 07, 2016, 09:53:17 am »
jedzie ktos w sobote na radawe?? jakas zbiorka na orlenie ?

Offline arturlubaczow

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 10, 2016, 11:33:02 am »
No jak zawsze Radawa jest "kolorowym" zlotem.

Wyjazd w Sobotę myślałem że znowu będzie mokry, ale udało się bez zamoczenia.

Wraz z synem i dziewczynami wybraliśmy się o 8.15

Po odpowiednim czasie jaki był słuszny dla CRS - 50 dojechaliśmy spokojnie i bez problemów na zlot.

Miejsce zmienia się z roku na rok.
Pamiętam zlot na Radawie na terenie zlotu nie było żadnych punktów gastronomicznych, do sklepu trzeba było się przespacerować.

Dzisiaj to pełny serwis ;-).
« Ostatnia zmiana: Maja 09, 2017, 08:36:10 am wysłana przez arturlubaczow »
Art

Offline Wiatr w Polu

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 10, 2016, 07:23:38 pm »
Dodam swoje 3 grosze...

W Radawie było tak, jak zawsze, czyli jak zawsze, inaczej. To samo miejsce, ci sami (prawie) ludzie, a jednak inaczej. Trochę dlatego, że  – jak zwykle kogoś nie było, a pojawił się ktoś nowy – a ponadto nawet „stali bywalcy” są w innym miejscu swojego życia, z innymi doświadczeniami. Więc musiało być inaczej. Już od czwartku Jano, Dżolka i Kacper pilnowali miejscówki. Tam, gdzie zawsze, pod tą samą wiatą, przy stole, który na szczęście nie potrafi mówić, bo opowiedziałby Wam takie historie, jakich ja nie potrafię sklecić. Odszukaliśmy prehistoryczny napis: „Sowa tu była”, po czym Jano (później Kacper) zajął się jego konserwacją, czyli pogłębianiem, bo się zatarł. Skoro już jesteśmy przy prehistorii i „dawno nieobecnych”, to wspomnę, że był też Red z Małgosią i Dominikiem. Prosił, żeby pozdrowić Sowę i Piankę, co niniejszym czynię i również pozdrawiam.
Byli też nawet jacyś dwaj moi sąsiedzi, których ledwie kojarzę, a o posiadanie motocykli nigdy bym nie posądził. Co chwilę ktoś przybywał i było wesoło. Tym bardziej, że  dzięki Kacperkowi, niebawem zapłonął ogień i było się gdzie ogrzać (następnego dnia organizatorzy o nas pomyśleli). W sobotę  rano trochę padało. Długo spałem, ale jak się ubierałem, okazało się, że namiot mi gdzieś przemókł. Sięgam po spodnie, a tu mokro. Oglądam – dokładnie w kroku mokre i częściowo jedna nogawaka… Czyżbym czegoś nie pamiętał z poprzedniego wieczoru? Niby wszystko pamiętam. Bieliznę też mam suchą. No więc portki pod nos, niuch, niuch… ech to tylko woda. Głupio było się pokazać w takich spodniach, ale olałem to  (ładna gra słów, prawda?).  W sobotę i w ogóle na całym zlocie było mnóstwo wspaniałych i kochanych ludzi: Myszy i Inne Gryzonie, Bernadka i Lucynka, Edycja, Dzinio, Gagatka… Wszystkich nie wymienię. Była chwilę Agnieszka Chrzanowska, którą tak lubię, że mógłbym się w niej zakochać. Slayerkowa ze Slayerkiem … W tej to od dawna kocham się skrycie (gdyby nie Slayerek, już dawno bym uwiódł, wykorzystał i porzucił ;)) Miałem przyjemność spędzić też klika chwil w ekipie lubaczowsko-nowosądeckiej, zjeść pyszną kaszankę i śmiać się do bólu brzucha. Spotkałem Revoluta, Melojdę, Martyne i Matysa, Hacia, Kasię i wiele innych osób. Chyba Święty kiedyś powiedział, że jak Wiatr przyjeżdża na zlot i jest tam trzysta osób, to przynajmniej 100, to jego znajomi. Oczywiście przesadził, bo nie równe 100, ale 98 ;) Przyjechał Gagatkowy Paweł – był przygotowany, ale i tak zrobiliśmy mu takie pranie mózgu i „wywiad kliniczny”, że długo będzie pamiętał ten zlot ;) Była moja córka z zięciem, Mrówki trzy… Najmłodsze Mrówczątko ma niezwykły dar czytania w myślach. Mimo że się wyszczerzyłem do niego w moim najbardziej przyjaznym uśmiechu, spojrzało na mnie, na grilla i schowało się za mamę. Rzadko rodzi się dziecko z taka intuicją.
No i co? I zlot minął. Na koniec jeszcze ognisko, Big Cyc promujący swoją najnowszą płytę. Słuchając ich utworów pomyślałem, że w Polsce wcale jeszcze nie jest tak źle. Jeszcze ich nie pozamykali za  teksty piosenek .  A przecież mogliby.
Niedzielny poranek pogodny i dzieje się to, co zwykle dzieje się na zlotach. Chodzą jakieś zombie, ktoś szuka wody, ktoś inny żłopie kawę. U nas jak zwykle śmiech i pożegnania. Do „za tydzień”, do miłego, do następnego. I wrócę do tego, co gdzieś na początku pisałem, że ci sami ludzie, a jednak każdy w  „innym miejscu życia”. Dwa przykłady: Jeden, to chwila, kiedy żałowałem, że nie wziąłem aparatu fotograficznego. Na ławce siedzi Mysza, a po jej lewej i prawej stronie jej dwóch mężów – były i obecny. Mam nadzieję, że tak Myszy, jak i Dedowi dobrze się układa w nowych związkach. Mam nadzieję (i tego z serca życzę), że relacje wzajemne są i będą przynajmniej neutralne. Uwierzcie mi, „robiłem” trochę w rozwodach, taki widok to niezwykłość. Drugi przykład to Paweł. Ale się porobiło… Kiedyś chłop jechał, brał kurtkę, kask, buty, parę groszy do portfela, jedną parę skarpetek na zmianę lewa –prawa, prawa-lewa i na drugą stronę. Jeszcze w sakwach miejsce było. A teraz Oczkosie przyjechali na dwa auta i to tak wyładowane, że przy pakowaniu w niedzielę trzeba było nogami deptać, żeby to upchnąć.  Zakończę więc łacińską sentencją: Tempora mutantur et nos mutamur in illis  Ale właśnie dzięki temu jest zawsze inaczej :)

Offline Kurpi

• Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 10, 2016, 09:01:59 pm »
Hehe Wiatr i ...nie trzeba tam być żeby to poczuć ;) Ja powiem tylko tyle - było mega SUPER :)

Offline Jaco

• Hero
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 11, 2016, 08:59:04 am »
Pięknie.  Ja nie mogłem być niestety ani chwili...   
Dajcie jeszcze jakieś zdjęcia. 
Kurpi może coś wykszeszesz z aparatu! O ile był czas na robienie zdjęć 😉

Offline KamilOo

• Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 11, 2016, 12:03:39 pm »
No to łapcie i coś ode mnie! Wszelkie podobieństwo do prawdziwych postaci i zdarzeń jest przypadkowe! :D

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 11, 2016, 03:59:46 pm »
No to ładnie przeoraliście "ogródek" :) ja niestety też nie mogłem się pojawić chociaż miałem ochotę. Niestety inne plany wzięły górę.
Jak się udał wieczór panieńsko-kawalerski? :)

Offline Kurpi

• Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 11, 2016, 06:05:32 pm »
Kurpi może coś wykszeszesz z aparatu! O ile był czas na robienie zdjęć 😉

Jacku ja w aparacie mam tylko pięć zdjęć z czego na dwóch widać co nieco hehe ;P szału na nich nie ma dlatego wrzucać nie będę ;) może ktoś inny miał trochę "więcej czasu" na robienie fotek to się pochwali i wrzuci :)

Offline KamilOo

• Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 11, 2016, 09:27:14 pm »
Jak się udał wieczór panieńsko-kawalerski? :)

A to tutaj Młody z Młodą się muszą wypowiedzieć ale chyba im się podobało :D ja, choć nie dotrwałem do końca, bawiłem się prześwietnie! :D
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2016, 09:30:19 pm wysłana przez KamilOo »

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 12, 2016, 08:52:48 pm »
Jestem jeszcze daleko, czytam, ogladam i prosze o wiecej. Czytalem cos o kawalerskim a tu ani slowa i ani jednego zdjecia. Dawac cos do pieca.