Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 16, 2026, 04:27:16 am

Autor Wątek: VII Nasze Wyprawy Motocyklowe  (Przeczytany 21991 razy)

Offline Piotrek

• Pełnoprawny użytkownik
Odp: VII Nasze Wyprawy Motocyklowe
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 24, 2017, 01:54:53 pm »
Na miejscu twierdziliście całkowicie odwrotnie.

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 26, 2017, 09:09:17 pm »
Wiatr w Polu (źródło i pseudonim na facebook Zenon Kudyba)

VII Nasze Wyprawy Motocyklowe

"Jak tylko Głazio napisał na fejsie, że w hotelu na miejscu są wolne miejsca noclegowe, to 3 minuty później rozmawiałem z recepcjonistką i rezerwowałem w ciemno 8-osobowy pokój. Dlaczego nie 2 czwórki, lub 4 dwójki (były jeszcze dostępne)? Bo nocnych opowieści motocyklowych nie snuje się w diadach, tylko najlepiej w większej grupie. Bo się znamy, bo się lubimy, bo mamy wspólną pasję. Poza tym lubię się rano budzić w gronie wariatów większych ode mnie, bo się pocieszam, że są jednak ludzie na tym świecie jeszcze bardziej patologiczni, niż ja.

Po godzinie 18-stej pierwsze relacje – z wypraw do Peru (wtręt admina Kolumbii zamiast Peru) i do Indii. Ale nie będę opowiadał o przygodach, perypetiach, o trudzie i znoju jazdy w deszczu, w upale i w błocie. O tych sobotnich też nie opowiem. Kto był, widział, kto nie był, niech żałuje. Dodam tylko, że z roku na rok jest ciekawiej, zawsze jest duża frekwencja, mnóstwo znajomych. Program bogatszy, prezentacje i filmy coraz bardziej profesjonalnie zrealizowane. Tu przykładem może być jedna z relacji, gdzie pokaz slajdów wzbogacony żywym słowem przetykany był filmikami, informacjami o historii i kulturze regionu . Były też zespoły muzyczne, ale o tym później.

W piątek wieczorem, już w pokojach, opowieści motocyklowych ciąg dalszy. Spożywaliśmy przy tym książki, rękopisy i lekkie harlekiny. Najpierw sąsiedzi przyszli do nas ze swoją literaturą, potem wszyscy poszliśmy do niech, a potem wróciliśmy do nas poczytać. Zmęczyło mnie to czytanie i poszedłem spać. Rano, po obfitym śniadaniu Marek z kolegą zaprosił mnie do swojego kampera – miał ciekawy rękopis. Nie dałem się długo namawiać i tam trochę poczytaliśmy, ale skusiłem się tylko na lekkiego harlekina. Obejrzałem przy tym dokładnie ten domek na kółkach. Na starość chyba kupię sobie coś takiego. Potem poszliśmy do Wieśka, Bruna i Kocza. Trochę poczytać, trochę pogadać. Ale żeby nie przemęczać wzroku, „ wyalienowałem się z rozentuzjazmowanego tłumu”.

Około południa poszliśmy do księgarni i czytając opowiadania skracaliśmy sobie czas do kolejnych prezentacji. W końcu zwiedziliśmy Iran, Skandynawię i Tajlandię. Kto nie chciał zwiedzać, ten czytał, ale nie przeszkadzał podróżnikom, ani słuchaczom/oglądaczom. Kiedy pełni wrażeń dzieliliśmy się przy stolikach spostrzeżeniami, refleksjami i pomysłami, zagrały dla nas dwa zespoły: 32 Band z Horyńca i LTM wiadomo skąd. Super sprawa i nowość na „Wyprawach”. Potem zeszliśmy do podziemi, gdzie urządziliśmy sobie małą czytelnię. Tam razem z muzykami, podróżnikami i organizatorami dyskutując i bawiąc się czytaliśmy prawie do rana.

Cóż, VII Nasze Wyprawy Motocyklowe, to już historia. Piękna historia. Jak poprzednie sześć. Tu mogę się poszczycić, że byłem na wszystkich i wszystkie pamiętam. A nawet Tamara Głaziowa nie była na wszystkich, bo właśnie – jak pewnie wszyscy już wiedzą - urodziła małego Wojtka Głaza – przyszłego motocyklistę :-) Utrzymuję, że to jeszcze kamyk, ale Paweł mówił, że od 4 kilo to już Głaz, więc pewnie tak jest. Dziękuję wszystkim, dzięki którym i z którymi mogłem przeżyć wspaniały weekend :-)

P.S. Chyba w 13 linijce wkradł się błąd. Zwykła literówka. Oczywiście nie spożywaliśmy żadnych książek, rękopisów, ani harlekinów, tylko je czytaliśmy :-)

Elzbieta Marcicka
Źródło facebook (komentarz do powyższego tekstu Wiatra

No,juz myślałam,że relacje o północy dziś napiszesz, po wczorajszym śpiewaniu:). Fantastyczna końcówka imprezy przy muzyce "chłopaków z Horyńca", ja pamiętam śpiewany chórem i ochrypniętymi głosami tekst: "Oprócz błękitnego nieba tylko Głazia nam potrzeba ":), około 3.00 rano chyba. potem zmyłyśmy się z Jagą do domu. Dziękujemy wszystkim i pozdrawiamy.

Wtręt ode mnie. Ja dotrwałem do 4:10 ale z zeznań wytrwałych do końca wiem, że całość zakończyła się o 5:20. Ranek powitany.

Arkadiusz Ares Janik

Czas się zbierać na powrót 7 edycja " Naszych opowieści motocyklowych dobiega końca. W tym roku opowieści zostały dopełnione koncertami. Wspaniała przyjacielska atmosfera. Organizator Paweł Głaz jak zwykle stanął na wysokości zadania. Ogromne podziękowania za tak świetnie spędzony weekend w gronie motocyklistów.

Pierwsza galeria zdjęć z imprezy VII NWM - kliknij >>>

Offline Jaco

• Hero
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 02, 2017, 10:55:41 am »
No i już po... Szkoda. Tym bardziej, że niestety ale małżonka zaplanowała mi sobotę w inny sposób (też fajny bo balowy - ale nie aż tak fajny). W czwartek trochę zamieszania z poustawianiem wszystkiego, ale jakoś daliśmy radę. Piątek fajnie dopisał - prezentacje ciekawe. Znajomych mnóstwo - i fajnie ... za fajnie ;) Cytując Wiatra - biblioteka była bardzo dobrze zaopatrzona, a wyśmienitych lektur co niemiara. Skutkowało to sobotnim bólem głowy, ale to pewnie z t ego względu, że przerobiliśmy niejedną epopeje :)
Z opowieści innych uczestników wiem, że pomysł z zespołami wypalił w 100 % i rzeczywiście fajnie by było jakby stało się to tradycją.
Jak widać za oknem robi się coraz łaniej. Pora kończyć przygotowania sprzętów do sezonu i powoli go rozpoczynać. Nowy sezon - nowe możliwości - nowe wyprawy. Bezpiecznych powrotów wszystkim podróżnikom - tym dalszym ale i tym w koło przysłowiowego komina!

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 02, 2017, 09:18:12 pm »
Wycięty z życia obowiązkami służbowymi powoli wracam do normalności.
Na wstępie chciałem podziękować wszystkim, którzy pomogli mi ogarnąć imprezę. Transport sprzętu, gadżetów, rozstawienie i to samo po imprezie. Bez Was chłopaki na pewno bym tego nie ogarnął.

Biblioteka, och jaka tam była lektura. Do wyboru, do koloru. Każdy znalazł coś dla siebie. W pewnym momencie zabłądziłem w tym lesie :D
Pomysł z zespołami to ukłon zespołów w naszą stronę. Propozycja padłą od Marka z Czarnej Brygady. Takim oto sposobem mieliśmy pierwszy zespół 32 Band. Po kilku dniach dodatkowe pytanie od Marka czy chciałbym jeszcze jeden za jakąś tam lekturę. Takim oto sposobem pojawił się kolejny zespół LTM. Na pewno bym się na nie nie zdecydował gdybym musiał za nie zapłacić. Raz popłynąłem na grubszą kasę i teraz podchodzę do tego ostrożniej.
Jakby nie było chcę zachować formułę imprezy - wstęp wolny. Jeśli chcemy podtrzymać formułę z zespołami to może się to stać tradycją. Aby była pewna wystarczy wsparcie w postaci tego co w zamian oczekują zespoły, które możecie wyszukiwać na własną rękę.  Jedne chcą kasę, inne różnej maści lekturę i inne. Propozycji przed imprezą spływa równie wiele z różnych rejonów Polski.
Możemy też reklamować te lokalne. Grały wyśmienicie a 32 Band po koncertach grali jeszcze do 5:20 nad ranem. To również zasługa naszych gości, którzy wczuli się w atmosferę imprezy i udzielali swoich głosów. rewelacyjna zabawa trwała do rana. Ja dotrwałem jedynie do 4:10.

Niebawem postaram się ogarnąć relację z imprezy.

Jeszcze raz dzięki za transport dla Jaca i Tadzia. Bez Waszych sprzętów miałbym wielki ból głowy choć zabytkowy Żuk zawsze czeka w pogotowiu. Pozostałym chłopakom za pomoc w załadunku i rozładunku oraz sprawne przeniesienie ekranu :-)
Z Waszą pomocą impreza podąża w doskonałym kierunku. Wielcy nieobecni jak co roku żałują braku własnej obecności i takim oto sposobem mam już przy najmniej dwie pewne relacje na kolejną edycję imprezy, która zapowiada się jeszcze ciekawiej ale wszystko w swoim czasie.

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 03, 2017, 03:01:43 pm »
Swoją jak zawsze wspaniałą galerię zdjęć z imprezy VII Nasze Wyprawy Motocyklowe udostępnił nam Tomasz Michalski. Tym razem wyjątkowo tylko z pierwszego dnia imprezy.

Pełna galeria zdjęć Tomasza Michalskiego z pierwszego dnia VII NWM pod linkiem (kliknij) >>>
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2017, 03:09:14 pm wysłana przez Glazio »

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 05, 2017, 10:17:09 pm »
Kolejne zdjęcia z imprezy dodał na facebook Wiesław Dobrowolski z Moto Tarnobrzeg

Pełna galeria zdjęć pod linkiem (kliknij i oglądaj więcej >>>)

Joanna Świercz

Paweł na posterunku

W przerwie czas na toast :-)

Od zaplecza też były dobre kadry :-)

Dwie Orlice

Były kampery, powrót zimy a impreza ciągle w toku

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 05, 2017, 10:36:28 pm »
Komentarze po imprezie

Forum Motocyklowe BMW

Łysy
Re: VII Nasze Wyprawy Motocyklowe - 24-26 II 2017 Narol

Postautor: lysy » 26 lut 2017 09:28 pm

bylem i stwierdzam bardzo fajna impreza, w klimacie motocyklowym
informacja na temat Rumuni która przekazał nasz kolega forumowy Dominik „Arkham” Jędrzejowski
mobilizuje do ujęcia tych terenów w plan wyjazdów na 2017 rok

Krisu

Postautor: krisu » 28 lut 2017 03:48 pm

Fajnie że są ludzie którym się chce. Wielkie podziękowania dla Pawła jako organizatora oraz dla wszystkich prelegentów. Naprawdę świetna impreza, ciekawie dobrane prezentacje i doskonała organizacja. Szkoda tylko że to co fajne tak szybko się kończy.

Arkham (jeden z prelegentów)

Postautor: arkham » 28 lut 2017 06:23 pm

Krisu wybacz, że tak krótko mogłem pogadać ale jak zauważyłeś jeden z kolegów mocno mnie molestował. Następnym razem...
Byłem pierwszy raz i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem rozmachu.
A do tego piękne okolice.
Śmiało można walić drzwiami i oknami :okk

Forum Africa Twin

trzykawki
Bardzo dziękuje za miłą goscinę i dwudniowe imprezowanie

wojtekm72
Powoli dochodzę do siebie .
Dwa dni niesamowitych emocji.
Super relacje, każda inna. Wszyscy chyba mogli znaleźć coś dla siebie.
Wielkie dzięki Pawle za chęci i organizację kolejnej edycji
Zakonczenie, muza spełniły najśmielsze oczekiwania.
Było zajebiście.

Gratulacje dla Taty, Mamy i nich się młody Głazio zdrowo chowa

Komentarze z wydarzenia VII Nasze Wyprawy Motocyklowe na facebook >>>

Joanna Gnat Misztal
26 lutego o 01:41 · Lubaczów ·

Jak zwykle było niezwykle. Dobra robota!

Wiesław Dobrowolski udostępnił post użytkownika Moto Tarnobrzeg.
27 lutego o 06:20 ·

Dziękujemy za zaproszenie, oprawa całości była na najwyższym poziomie :) Lewa

Wiesław Dobrowolski udostępnił swój album VII Nasze Wyprawy Motocyklowe - Narol 2017.
2 marzec o 00:02 ·

Jak ktoś się załapał na fotki to śmiało może się oznaczyć :)
Do zobaczenia na trasie i innych imprezach motocyklowych
Lewa

Co o imprezie napisze brać forumowa ?
Na razie cisza !

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 06, 2017, 03:19:05 pm »
Zdjęcia Tomasza Michalskiego z pierwszego dnia imprezy >>>

Offline Jacekk

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 06, 2017, 08:54:01 pm »
Byliśmy po raz drugi. Już wiemy, że jeżeli będzie kolejna edycja, nas nie zabraknie. Ta impreza ładuje akumulatory na wiosnę :) Dziękujemy za organizację i wspaniałe opowieści. Pozdrawiamy Edyta i Jacek

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 07, 2017, 05:42:56 pm »
Ja niestety nie byłem więc pozostaje mi wysłuchać relacji osób, które brały udział w wydarzeniu oraz oglądanie zdjęć :)

Offline Piotrek

• Pełnoprawny użytkownik
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 17, 2017, 11:23:16 am »
Było spoko.
Wg mnie - fajnie byłoby zrobić między relacjami więcej przerwy, by można było coś na spokojnie skonsumować i nie opuszczać żadnej relacji.
Zespoły - rewelacyjny pomysł, a jeszcze lepiej wyszło w praniu.
Z ilością krzeseł też wypaliło :)
Nawet Wojtek w pewnym sensie przyczynił się do imprezy - wiedział kiedy się urodzić.
Co do miejsca, to z wszystkich jakie do tej pory były na NWP, to podoba mi się najbardziej pod względem pomieszczeń, obsługi itd. Chyba tu akurat nie jestem jedyny, bo impreza po raz drugi w tym samym miejscu.

Offline Borek

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #56 dnia: Marca 22, 2017, 07:00:12 pm »
Obsluga daje rade a szczegolnie niezapomniana plaska 17stka :D