Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 20, 2026, 09:53:39 am

Autor Wątek: Jedną nogą w Armenii  (Przeczytany 11963 razy)

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
O:Jedną nogą w Armenii
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 01, 2011, 11:09:33 am »
No i jednak motocykle dają radę :) Chętnie bym się do nich przyłączył. Ale już zaczynam odkładać kasę na następne wakacje :)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 01, 2011, 03:17:16 pm »
Nieźle naprawili linkę od gazu :-)

\\\"Wczoraj opuściliśmy Polskę i wjechaliśmy na teren Ukrainy. Około 50 km od Lwowa Maćkowi urwała się linka od gazu. Sznurek i trochę cierpliwości załatwiły sprawę. Z rzeczy które musiały się zdarzyć - zapomnieliśmy zabrać ładowarki do tableta. Aaa! I wspominałem już, że cały czas leje jak z cebra?\\\"

\\\"Dzisiaj około 13 udało nam się dotrzeć do Rumunii. I jeszcze raz dzięki za gościnę w Lubaczowie. Nawet motory miały godne miejsce, żeby się przekimać :)\\\">

Jadą do przodu :-)

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 01, 2011, 03:24:31 pm »
Dają radę :) Oby tak dalej :)

Offline irbit

• Moderator
  • Starszy użytkownik
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 01, 2011, 05:39:08 pm »
widziałem fury którymi chłopaki pojechali --- wielki szacunek dla nich !

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 01, 2011, 06:38:11 pm »
No nie robią jakiegoś wielkiego wrażenia ani wielkością ani pojemnością :) Jednak sama decyzja by pojechać na takich maszynach robi wrażenie :)

Offline Wiatr w Polu

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 01, 2011, 07:49:06 pm »
Na mnie niestety kiepskie wrażenie. Jeśli w motocyklu, który przejechał 3 000 km rwie się linka,a drugi się \\\"poci\\\" to o czym mówimy? Na mnie robi to niestety wrażenie lekkomyślności i braku znajomości motocykli (doświadczenia). Żebyście mnie źle nie zrozumieli - życzę chłopakom jak najlepiej. Życzę, żeby przeżyli fajną przygodę, cało, zdrowo i zadowoleni wrócili do domu.

Mam swoje doświadczenia z chińskim motocyklem: Po przejechaniu 1000 km zgubiłem zębatkę. Przednią zębatkę. W trakcie jazdy. Poleciała gdzieś w trawę i tyle. Nie wybrałbym się tym dalej niż 50 km od domu.

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 01, 2011, 11:11:35 pm »
Ciekawe co chłopaki zostawią jeszcze po drodze. Już się tego trochę nazbierało.
\\\"Jesteśmy już w Bułgarii w okolicy Kavarny. W Rumunii pod Constantą Maciek pozostawił po sobie ślad. Telefon. Mamy nadzieję, że kolejny szczęśliwy użytkownik będzie z niego zadowolony. Z dobrych wiadomości - pogoda jest w końcu super! :)\\\".

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 03, 2011, 10:03:52 pm »
Info z wczoraj:
\\\"Właśnie śniadamy na postoju w Turcji jakieś 150 km przed Stambułem. Poprzednia noc była ciężka o 1 w nocy na granicy staliśmy około 1,5 h do tego okropa droga, zupełnie po ciemku, mnóstwo dziur, za to jakieś 20m . goniłem motocyklem zająca ;)\\\"

Offline Wiatr w Polu

• Starszy użytkownik
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 03, 2011, 10:23:20 pm »
Dadzą radę :)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 03, 2011, 10:38:44 pm »
Powoli dojadą. Trochę się zdziwią drogami w Gruzji (choć i tak się bardzo poprawiły) a jeszcze większe oczy zrobią w Armenii.
Fakt - w Bułgarii są kiepskie drogi - bardzo się popsuły.
Czekam jednak jak opiszą drogi w Gruzji i Armenii :-)
Z przebiegami to się nie przemęczają - planowali 600 dziennie.

Najgorsze będzie w Gruzji i Armenii na drogach kamienisto-szutrowych. Należy pamiętać, że maciek ma jedną nogę. Protezą nie zareaguje tak szybko jak nogą kiedy niespodziewanie trzeba ją wystawić lub się podeprzeć.

Moto uczyli się naprawiać - więc sobie poradzą :-)

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 04, 2011, 10:03:31 am »
Pomału dojadą :) a z tego co pamiętam to chyba mówili, że 300 dziennie chcą przejechać, ale może mi się pomyliło nie wiem :)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 08, 2011, 05:12:10 pm »
Tak chłopaki naprawili linkę :D

Teraz bawią się w Armenii :-)
01.08.2011
Jesteśmy już w Bułgarii w okolicy Kavarny. W Rumunii pod Constantą Maciek pozostawił po sobie ślad. Telefon. Mamy nadzieję, że kolejny szczęśliwy użytkownik będzie z niego zadowolony. Z dobrych wiadomości - pogoda jest w końcu super! :)
02.08.2011
Właśnie śniadamy na postoju w Turcji jakieś 150 km przed Stambułem. Poprzednia noc była ciężka o 1 w nocy na granicy staliśmy około 1,5 h do tego okropa droga, zupełnie po ciemku, mnóstwo dziur, za to jakieś 20m . goniłem motocyklem zająca ;)
04.08.2011
Ostatnią noc w Turcji spędziliśmy na stacji benzynowej. Znowu padało. Humor poprawił się za to po przekroczeniu Gruzińskiej granicy przy pomocy haczapuri w samym Batumi :)
05.08.2011
Dzisiaj spaliśmy w Goderzi (2025 m n.p.m.) i spróbowaliśmy legendarnej, gruzińskiej Cha Chy (czaczy). Przydało by się jej więcej bo ciągle pada. Jak zjedziemy z gór może będzie lepiej.
06.08.2011
Już jesteßmy na miejscu...
A wiec dotarlismy do Armenii. Zaczne od kilku wyjasnien. Po pierwsze pisze bez polskich znakow, bo robie to na komputerze porzyczonym od Kurta, sympatycznego Australijczyka spotkanego w hostelu w Erewaniu. Po drugie odslonie troszke rabka tajemnicy i powiem co sie dzieje za kulisami...

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 08, 2011, 05:59:46 pm »
Niezła prowizorka :) Ale jak widać na tyle skuteczna, że daje radę :)

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 10, 2011, 05:00:15 pm »
Chłopaki zaliczyli darmowy serwis w Armenii :D
Już to znamy :-)
To ich pomocnicy - od lewej Vace, Vaho, Maciek, Vaho

09.08.2011
Wywiad nie trwal dlugo wiec udalo sie skontaktowac z Vaho, spotkanym motocyklista w gorach Gruzji:) przyjechal do nas i zabral nas do najlepszego serwisu w Erewaniu. Tam poznalismy cudownych ludzi Vace oraz drugiego Vaho. Tam zmienilismy olej, ponaprawialsmy kilka rzeczy. Niewzieli nawet grosza za pomoc, na sile wcisnelem i za nowe lusterko do motocykla Macka! Jutro podroz do Ushi.

Dzisiaj bylismy na spotkaniu w centrum polononijnym w Erewaniu. Przyjeto nas bardzo uroczyscie. Na koniec kilka fotek i powrot do hostelu gdzie o 14 czekal na wywiad dla tv internetowej.
08.08.2011
Pozniej bylismy luknac na muzeum sztuki, ciekawe :D zobaczycie zdjecia. A na koniec dnia pojechalismy do organizacji Ormianskiej zajmujacej sie niepelnosprawnymi SKARP. Bardzo duzo dowiedzielismy sie na temat ich problemow. Jutro kolejne spotkania , z polonia ormianska , mamy wywiad w tv internetowej oraz wizyta w osrodku dla niepelnosprawnych pod Erewaniem w Oshi. Pozdrawiamy
07.08.2011
A wiec kolejny dzien za nami na nasz czas 23:25. Wiec dzisiaj dzien minal pod znakiem szukania Centrum Katolickiego w Erewaniu gdzie mielismy spotkanie z ks. Petrosem znajomym Fundacji im. Brata Alberta. Wszystko fajnie ale jak znalesc kiedy nikt niewie gdzie to :d no coz udalo sie dzieki Popowi ktory wzial taxi i nas tam pilotowal ( bo jezdzilismy na bikach :D )

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 10, 2011, 06:46:39 pm »
Dobrze sobie radzą :) Widać warto poznawać ludzi na trasie :) Nigdy nie wiadomo kiedy taka znajomość może się przydać :)