Aktualności: W związku obecnie obowiązującymi przepisami RODO prosimy o zapoznanie się z Polityka prywatności i Polityką cookies pod adresem https://www.radiator-mototurystyka.pl/polityka-prywatnosci/
Kwietnia 19, 2026, 11:19:14 pm

Autor Wątek: Wypadek moto  (Przeczytany 7457 razy)

Offline Berbeluch

• Młodszy użytkownik
  • **
Wypadek moto
« dnia: Czerwca 29, 2011, 06:19:16 pm »
http://www.podkarpacka.policja.gov.pl/komendy-miejskie-i-powiatowe/kpp-jaroslaw/wydarzenia/art1156,motocyklista-najechal-na-tyl-vw-passata.html

Nasz przyjaciel i jego dziewczyna z forum mieli wypadek i przebywają w szpitalu wojewódzkim w Przemyślu. Najśmieszniejsze jest to, że VW przywalił w pieszego bo go prawdopodobnie zobaczył w ostatniej chwili lub dopiero usłyszał trzask (moje zdanie takie, ze gadał z dziewczyną albo przez telefon lub robił coś w tej chwili i nie patrzył na drogę - nie zachował ostrożności) potem po heblach i złapał motocykl na dupę. Dopiero będzie rozmowa z kierującymi, ale ta notatka bawi. Bo nie było żadnego omijania tylko hamowanie już po uderzeniu w pieszego.  Wiadomo, dawcy zawsze są postrzegani za sprawców.

Dodatkowo Passat wyprzedził moto przed samym wypadkiem, więc kiedy można było zrobić odstęp skoro ,,Passat jechał zgodnie z przepisami tak samo jak moto\\\" Skoro wyprzedził to wiadomo kto jechał szybciej.

Ale kij w to, ważne jest teraz zdrowie. Mam nadzieje tylko że wszystko będzie OK.

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
O: Wypadek moto
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 29, 2011, 07:05:38 pm »
W jakim są stanie?
Kierowcy puszek często prowokują i przeszkadzają motocyklistom celowo. W tym przypadku faktycznie wygląda na to, że to wina kierującego VW, ale i tak pewnie motocyklista zostanie ukarany. Taki to nasz kraj.

Offline filak

• Pełnoprawny użytkownik
O:Wypadek moto
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 29, 2011, 10:38:42 pm »
To przez kierowców puszek tyle motocyklistów ma wypadki (pomijając tych co nie mają połącznie prawej ręki z mózgiem, nie obrażając nikogo). Potem wyrabia sie nam renoma szaleńców a babci czy rodzice przy każdym wyjeździe motocyklem odmawiają wszelkie modły jakie tylko istnieją, tak jak u mnie.

Jak będzie ktoś wiedział o stanie zdrowia motocyklistów dajcie znać.

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 29, 2011, 10:52:18 pm »
Kto konkretnie miał wypadek. Widywałem tego transalpa ale trudno mi skojarzyć właściciela.
Jak ich stan ?
Ma ktoś jakieś info ??

Offline Berbeluch

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 30, 2011, 09:32:37 am »
Ja jestem u nich codziennie. Dziewczyna (niedługo żona) miała coś z barkiem i już jest wypisana do domu. Kierowca ma złamaną rękę i dość poważne złamania nogi (kilkanaście złamań) Ale koleś ze stali więc da rade ;) Opowiadanie z wypadku dość ciekawe, warto posłuchać. Jeśli chcecie możemy się zebrać w Sobotę lub Niedziele większym gronem i go odwiedzić? Myślę że zrobi mu się przyjemnie bo jest trochę podłamany i wystraszony tym wypadkiem.

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 30, 2011, 10:23:10 am »
Chętnie pojadę - jedyny termin, w którym mogę to niedziela po południu/wieczór.

Offline siCk_BoY_

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 30, 2011, 10:52:47 am »
Ja na razie nie mogę się określić bo nie wiem czy będę miał czym. Ale jak coś to też jestem chętny.

Offline Berbeluch

• Młodszy użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 03, 2011, 08:35:34 am »
Popiłem trochę i nie bardzo na moto. Ale gdyby znalazło się auto to bardzo chętnie ;p

Offline Glazio

• Administrator
  • Hero
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 03, 2011, 06:21:58 pm »
Ja dopiero jestem dostępny - i jak jedzie ktoś ?

Offline POMAGAM

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 07, 2011, 11:42:58 pm »
ODSZKODOWANIA POWYPADKOWE TEL 508 215 379